کینوا چیست و چه خواصی دارد؟
کینوا چیست؟ خواص کینوا چیست؟ مقدار پروتئین دانه کینوا چقدر است؟ آیا کینوا برای افراد دیابتی مضر است؟ این ها سوالاتی هستند که در ادامه به آن ها پاسخ خواهیم داد.
کینوا چیست؟
ابتدا پاسخ کینوا چیست را می دهیم؟ هزاران سال پیش در قلب آمریکای جنوبی متولد شد ، کینوا در ابتدا توسط اینکا “دانه مادر” نامیده می شد ، اما در سالهای گذشته ، این دانه به عنوان “یک ابرغذا” شناخته شده است.
طبق مجمع غلات کامل ، کینوا یک کربوهیدرات کامل و بدون گلوتن است که از یک دانه از گیاه Chenopodium quinoa تشکیل شده است.
پاسخ به سوال قدیمی “آیا کینوا یک دانه است؟” به طور تعجب آور جواب منفی است. با وجود شباهت های بصری ، کینوا یک دانه نیست ، با این حال ، به طور عامیانه از آن به عنوان یک دانه یاد شود. به طور خاص ، بیش از ۱۲۰ نوع مختلف کینوا وجود دارد ، اما در بیشتر موارد ، کینوا را در یکی از سه نوع اصلی مشاهده می کنیم.
کینوا سفید – کینوا سفید دارای بافتی کرکی بعد از پخت و پز است و از نظر بافت بیشتر شبیه برنج است.
کینوا قرمز – شکل و رنگ آن را بعد از پخت بیشتر حفظ می کند. کینوا قرمز همچنین دارای طعم دلچسب و بافتی جویدنی تر نسبت به طعم خاموش و کمی تلخ کینوا سفید است.
کینوا سیاه – با عطر و طعم تردتر و شیرین تر از دو نوع قبلی ، کینوا سیاه بیشتر طعم اکتسابی است.
ارزش غذایی کینوا
حال که فهمیدید کینوا چیست بیاید ارزش غذایی این انه ارزشمند را ببینید. ارزش غذایی کینوا در هر فنجان بسیار گسترده است. کینوا با پوشش طیف وسیعی از عناصر مغذی کلیدی، دارای مواد مغذی پیچیده و متنوعی است. در یک فنجان (۱۸۵ گرم) کینوا پخته شده دارای:
پروتئین: ۸ گرم (به دلیل داشتن پروتئین بالا کینوا برای بدنسازی و عضله سازی هم عالی است.)
فیبر: ۵ گرم
منیزیم: ۳۰٪ از RDA
فسفر: ۲۸٪ از RDA
فولات: ۱۹٪ از RDA
مس: ۱۸٪ از RDA
آهن: ۱۵٪ از RDA
روی: ۱۳٪ از RDA
پتاسیم ۹٪ از RDA
بیش از ۱۰٪ RDA برای ویتامین های B1 ، B2 و B6
بسیار حیرت انگیز است که ببینید یک فنجان کینوا فقط ۲۲۲ کالری دارد. در این ۲۲۲ کالری حدود ۴۰ گرم کربوهیدرات و ۵ گرم چربی وجود دارد.
۱۰ مزیت برتر سلامتی کینوا
به صورت کامل با کینوا آشنا شدید و دقیقا متوجه شدید کینوا چیست و چه خارزش غذایی دارد. حال بیاید با خواص بی نظیر آن آشنا شوید. همانطور که اشاره کردیم ، به لطف ترکیبات غنی از مواد مغذی ، فواید سلامتی کینوا بسیار گسترده است. اگر می خواهید رژیم روزمره خود را بهبود ببخشید ، افزودن این دانه ، راهی آسان برای انجام این کار است. در اینجا لیستی از ۱۰ مزیت برتر کینوا برای سلامتی آورده شده است.
۱. پروتئین غنی از اسیدهای آمینه
همانطور که همه ما می دانیم ، ویژگی اصلی یک رژیم غذایی سالم پروتئین است. عنصر مغذی ضروری برای رشد عضلات ، بهبودی ، عملکرد مغز و سلامت کلی ایده آل است. یکی از مهمترین مزایای سلامتی کینوا نسبت بالای پروتئین آن ، همراه با ۹ اسیدهای آمینه ضروری بدن است.
۹ آمینو اسید وجود دارد که به عنوان ضروری شناخته می شوند ، زیرا بدن شما قادر به تولید آنها نیست و نیاز به دریافت آنها از طریق رژیم غذایی دارد. کینوا حاوی همه ۹ اسید آمینه ضروری مورد نیاز بدن است و به عنوان یک پروتئین کامل شناخته می شود. مطالعات همچنین نشان داده است که اطلاعات تغذیه ای کینوا حاوی پروتئین بیشتر و بهتری از اکثر غلات است. با ۸ گرم پروتئین با کیفیت در هر فنجان (۱۸۵ گرم) ، کینوا یک منبع پروتئین عالی گیاهی برای گیاهخواران و بدنسازان است.
۲. انبوه فیبر
یکی دیگر از مهمترین مزایای کینوا محتوای بالای فیبر آن است. یک مطالعه نشان داد که در چهار نوع مختلف کینوا ، بین ۱۰ تا ۱۶ گرم فیبر در هر ۱۰۰ گرم وجود دارد. گرچه به نظر زیاد نمی آید ، اما تقریباً دو برابر بیشتر غلات است.
برای دوستداران کتوژنیک در میان ما که معتقدند کربوهیدرات ها شیطان هستند ، این یک مزیت عمده است. کینوا را می توان در یک رژیم غذایی با کربوهیدرات کم اضافه کرد. آنچه مهم است تفاوت بین فیبر محلول و غیر محلول است. یک فنجان کینوا حدود ۲.۵ گرم فیبر نامحلول خواهد داشت.
۳. آهن
به عنوان یک قاعده کلی ، اکثر مردم آهن کافی ندارند. یکی از فواید سلامتی کینوا غلظت متراکم ماده معدنی (آهن) است که حدود ۳۰ درصد از مقدار توصیه شده روزانه را ارائه می دهد. با این حال ، یک نکته قابل تأمل این است که این ماده همچنین حاوی ماده ای به نام اسید فیتیک است که می تواند جذب آهن را کاهش دهد. با خیساندن کینوا قبل از پخت و پز ، می توانید محتوای اسید فیتیک را کاهش داده و آهن را به راحتی جذب کنید.
۴. سرشار از لیزین
اسید آمینه دیگری که اغلب از آن غافل می شویم ، لیزین است. از آمینو اسید ضروری برای تشکیل کارنیتین استفاده می شود ، ماده ای که در بیشتر سلول های بدن شما یافت می شود. یکی از مهمترین مزایای کینوا ، ذخیره لیزین با کیفیت بالا است که در هر فنجان یافت می شود. این اسید امینه به شما کمک می کند تا چربی را به سلولهای خود منتقل کنید تا از طریق انرژی سوزانده شود. افزایش مصرف کینوا ممکن است به بدن شما در تنظیم بهتر ذخیره انرژی و رسوبات چربی کمک کند و باعث شود در طول روز هوشیارتر و فعال تر باشید.
۵. شاخص گلیسمی پایین
این به طور کلی “GI پایین” نامیده می شود ، این یک ویژگی مهم سلامت است. شاخص گلیسمیبه معنای میزان بالا بردن سریع قند خون در یک ماده غذایی است ، بنابراین خوردن غذاهای با شاخص گلیسمی بالا مانند قند می تواند سطح انرژی شما را سریع افزایش دهد. در مورد گیاه کینوا ، کربوهیدرات با شاخص گلیسمی پایین است و انرژی با دوام بیشتری را برای شما در طول روز فراهم می کند ، ایده آل برای مصرف روزانه.
۶. غنی از منیزیم
مشابه آهن ، مواد مغذی کینوا روی و منیزیم است. این ماده معدنی برای بهبود عضلات و سلامتی کل بدن بسیار مهم است زیرا به تحریک رشته های عضلانی کمک می کند. یک بار دیگر ، به دنبال خیساندن کینوا قبل از پخت و پز برای حذف اسید فیتیک باشید.
۷. فلاونوئید زیاد
اگرچه تعجب آور نیست که غذاهای غنی از مواد مغذی و ویتامین برای شما مفید هستند، اما فواید سلامتی کینوا بسیار زیاد است. از آنجا که کینوا یک دانه گیاهی است، این ماده غذایی دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که به عنوان فلاونوئید شناخته می شود. در میان آنها ، کوئرستین و کامفرول به دلیل خواص ضد التهابی ، ضد ویروسی و ضد افسردگی بسیار مفید شناخته شده اند.
۸. سرشار از آنتی اکسیدان است
کینوا از نظر آنتی اکسیدان بسیار غنی است ، که یک مزیت عمده برای سلامتی است. اعتقاد بر این است که این مواد به مبارزه با پیری و محافظت از بدن در برابر تعدادی از بیماری ها و بیماری های چالش برانگیز کمک می کنند.
۹. ممکن است به شما در کاهش وزن کمک کند
البته ناگفته نماند ، اما برای کاهش وزن ، باید کالری کمتری از میزان مصرفی، مصرف کنید. بعضی از غذاها در کاهش وزن بهتر از سایر مواد غذایی هستند. یکی ار این غذاها کینوا است. از مهمترین مزایای کینوا در لاغری و کاهش وزن، تأثیر آن بر متابولیسم است. با داشتن پروتئین زیاد کینوا ، تحقیقات در مورد تغذیه کینوا نشان می دهد که این غذا می تواند متابولیسم را افزایش دهد و اشتها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. علاوه بر این ، تراکم غنی فیبر می تواند برای مدت طولانی تری احساس سیری ایجاد کند ، که ممکن است در کاهش اشتها موثر باشد و کالری کمتری مصرف کنید.
۱۰. فاقد گلوتن
گلوتن که منفورتر از همه گروه های غذایی است. در ایالات متحده ، حدود یک سوم از افراد در تلاشند میزان گلوتن خود را کاهش دهند ، این یکی از دلایل اصلی افزایش قدرت جذب کینوا است. ثابت شده است که کینوا جایگزین مناسبی برای افرادی است که تحمل گلوتن ندارند و نمی توانند نان و ماکارونی بخورند.
در این مقاله به صورت کامل با اینکه کینوا چیست آشنا شدید. برای خرید کینوا وارد شوید. انواع مقالات عضله سازی ، چربی سوزی را در سایت ترو انرژی بخوانید.
مطالب بیان شده در رابطه با خواص کینوا از این مقاله انگلیسی انتخاب و ترجمه شده است.